Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Acupunctuur Edwina Mariën

Tijllaan 21 - 2900 Schoten

Jan Baptist Verlooystraat 3 (residentie Christ'l) - 2020 Antwerpen

03/644.01.07   

INDICATIEGEBIEDEN

INDICATIEGEBIEDEN

  • voor de behandeling van allerlei soorten pijnklachten (hoofdpijn, lage rugpijn, sportletsels, menstruatiepijnen, gewrichtspijnen,...)
  • als behandeling bij stress en emotionele problemen
  • als ondersteuning bij het stoppen met roken
  • voor de begeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap.

Acupunctuur kent echter veel meer indicatiegebieden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) publiceert een objectieve lijst met indicaties, waarbij acupunctuur zijn nut heeft bewezen.

PREVENTIE

In het oude China werden acupuncturisten in dienst van de Keizer slechts vergoed indien ze hun Meester in optimale gezondheid konden houden. Als de Keizer ziek werd, had de acupuncturist zijn werk niet goed gedaan, en werd hij niet vergoed voor zijn bewezen diensten.


Preventie was dus toen al de boodschap, en ook in het huidige Westerse denken is preventie en het voorkomen van ziekte steeds vaker aan de orde.

Omdat onze stresserende levenswijze, (on)gezonde voeding- en drankgewoonten, en ziekmakende virussen en bacteriën het lichaam immers voortdurend blijven bestoken, kiezen meer en meer patiënten dan ook voor een acupunctuurbehandeling op regelmatige basis (elke 4 tot 6 weken) om gezond en in balans te blijven.

Bovendien stimuleert acupunctuur je immuunsysteem, waardoor je je verdedigingsenergie versterkt. De energiebalans in het lichaam wordt geoptimaliseerd, je intrinsieke mogelijkheden worden ten volle benut en je lichaam wordt alsmaar sterker.

CONTRA-INDICATIES

Er zijn geen specifieke contra-indicaties. Acupunctuur kan bij jong en oud toegepast worden.

Bij zwangerschap dienen enkel een aantal voorzorgsmaatregelen genomen te worden.

Bij kinderen wordt gebruik gemaakt van uiterst fijne naaldjes of van laseracupunctuur.

NEVENEFFECTEN

Zelden treden er neveneffecten op.

Bij een eerste behandeling treedt soms misselijkheid op, indien de patiënt gespannen is. Deze misselijkheid kan probleemloos verholpen worden.

Sommige patiënten hebben, vaak uit onwetendheid, angst voor de naaldenprik. Aarzel niet dit bij een eerste bezoek te signaleren, zodat hiermee rekening gehouden kan worden. Maar meestal blijkt het allemaal best mee te vallen!

Daags na de eerste behandeling kan het lichaam soms onverwachte reacties vertonen, juist omdat het hele systeem zijn evenwicht opnieuw tracht te zoeken. Dit is niet abnormaal en verdwijnt ook snel.

OVERLEG MET WESTERSE ARTS

Het is steeds aanbevolen dat je, in het kader van een westerse diagnose, contact blijft houden met je arts.

Indien je doorverwezen bent door een arts, zal er steeds een acupunctuurverslag aan je arts worden bezorgd.